Muzeu virtual Valentino

Hello,

Am aflat azi despre o suuuper aplicatie si trebuie sa va spun si voua neaparat despre ea, daca nu ati aflat pana acum.

Este vorba despre un muzeu virtual Valentino Garavani, o aplicatie 3D ce cuprinde peste 5000 documente (imagini, filme, schite etc.) Aceasta permite fiecarui utilizator sa isi traseze propriul drum printr-un adevarat muzeu dedicat celebrului designer italian, muzeu care cuprinde creatii elaborate de el de-a lungul intregii cariere.

Aplicatia permite accesarea unei harti care te va ghida printre galeriile muzeului si iti va permite sa „inspectezi” fiecare exponat. Vei putea astfel sa vezi de-aproape fiecare creatie, sa o studiezi 3D, sa afli povestea ei, sa vezi schita originala a designerului si chiar filme ale prezentarilor de moda din care a facut parte respectiva rochie. Plus aparitiile ei editoriale, in cele mai cunoscute reviste de moda din lume, dar si fotografii ale vedetelor care au purtat creatia respectiva.

Expozitia poarta numele „Valentino – Themes and Variations” si marturisesc ca am avut norocul sa o vad live, acum 4 ani, la Paris, o data cu momentul retragerii din functia de designer al casei a lui Valentino Garavani. Am regretat aceasta retragere, pentru ca Valentino este, dupa parererea mea, unul dintre cei mai talentati designeri si unul dintre preferatii mei, creatiile sale fiind intotdeauna un model de eleganta, lux si rafinament. Ca dovada stau multimea de celebritati care i-au purtat de-a lungul timpului rochiile pe covorul rosu si nu numai.

Insa ma bucur ca am avut ocazia, o data cu retragerea sa din lumea modei, sa pot admira de aproape unele dintre cele mai frumoase creatii ale sale, de la inceputul carieri si pana in zilele noastre.

Ceea ce pot spune este ca, vazute de-aproape, aceste rochii sunt adevarate opere de arta, trecand granitele simplului design vestimentar si al efemeritatii modei, fiind lucrate incredibil de frumos si minutios, intocmai ca niste bijuterii.

Mi-a parut rau atunci ca nu am putut fotografia exponatele (aparatele de fotografiat erau interzise) insa ma bucur tare mult de aparitia acestei aplicatii, care permite intrarea in universul fascinant al designerului Valentino Garavani.

Va invit asadar sa va faceti timp pentru vizitarea acestui muzeu virtual, aplicatia putand fi descarcata de aici (gratuit!).

Rox


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s